Hegesztő tanfolyam Szegeden

szegedi tanfolyam
Érdeklődj most tanfolyamunkra
445 000 Ft
Kamatmentes részletre is
Tananyag díja: INGYENES elektronikus tananyag
Vizsgadíj: 65 000 Ft
Tervezett indulás: 2020. március 07.
Hossz: 9 hónap/1 választott eljárás
Ütemezés: Péntek délután és Hétvégén
6728 Szeged, Dorozsmai út 35.
OKJ 34 521 06
Nyilvántartásba vételi szám:
E-000446/2014

Érdeklődj most tanfolyamunkra

Erre a tanfolyamra jelenleg nem tudsz jelentkezni.

Kérjük, nézz vissza később, vagy válassz másik tanfolyamot a menüből a szegedi felnőttképzők kínálatai közül.

szegedi tanfolyam

Milyen előnyök várnak Rád felnőttképzőnkben, tanfolyamainkon?

Milyen előnyök várnak Rád ebben a szegedi iskolában és ezen a tanfolyamon?

a tanfolyamon profi oktatók várnak
a gyakorlati helyet biztosítja az iskola, nincs szükség külső gyakorlatra
korszerű, gyors, a kor elvárásainak megfelelő eszközök
segítség az elhelyezkedésben
nincs és jegyzetköltség és nincs anyagköltség
Érdeklődj most tanfolyamunkra

Részszakképesítés OKJ száma:

31 521 01 Bevontelektródás kézi ívhegesztő részszakképesítés | 31 521 03 Fogyóelektródás védőgázas ívhegesztő részszakképesítés | 31 521 05 Gázhegesztő részszakképesítés | 31 521 09 Volfrámelektródás védőgázas ívhegesztőrészszakképesítés

Képzés szintje: Alap

Jelentkezés feltételei: Alapfokú iskolai végzettség + foglalkozás-egészségügyi szakorvosi igazolás + betöltött 18. életév

OKJ Hegesztő Tanfolyam! Nincs anyagköltség! Nincs Jegyzetköltség! Gyakorlati hely biztosítva (nincs szükség külső gyakorlatra)! 10 hónap alatt kézhez kaphatod a szakmai bizonyítványt! Tanulj nálunk és segítünk az elhelyezkedésben!Kamatmentes Részletfizetési lehetőség minden jelentkező számára. A képzés végén a legjobbaknak, lehetősége van TÜV Minősítő vizsgát tenni.


Munkalehetőség!      Vizsgagarancia!        Minőség!      Ingyenes Modulzárók!

A hegesztő szakma lényegre törő bemutatása:

Hallgatóink a fő hegesztési technológiákban alkalmazott technikákat sajátítják el a tanfolyam alatt. Az egész oktatás 70% -a gyakorlatot és 30%-a elméletet tartalmaz. Tanulóink felszerelt tanműhelyben tanulják meg a szükséges ismereteket.
A 4 választható eljárásban, amik a következők:
– Volfrámelektródás semleges védőgázas ívhegesztő (TIG) feladatok+alumínium
– Bevont elektródás kézi ívhegesztés
– Fogyóelektródás védőgázas ívhegesztés
– Gázhegesztés
több mint kilenc pozícióban tanulnak meg bánni a hegesztőpisztollyal, pálcával és a különböző szükséges hozaganyagokkal.

A képzés alatt modulzáróvizsgákat kell tenni. Mivel OKJ tanfolyamról van szó, ezért ez azt jelenti, hogy nemzetközileg elfogadott bizonyítványt kapnak azok akik a végén sikeres komplex záróvizsgát tesznek. Akik megfelelő szinten sajátítják el az ismereteket, azok rajtunk keresztül nagy eséllyel külföldi vagy belföldi munkát is tudnak vállalni. Képzett oktatóink magas szinten felkészült szakemberek, akik több mint 25 éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek a hegesztési és a gépészeti szakmában.

Amennyiben a záróvizsgán elkészített munkadarabok megfelelnek a minősítési szabványban szereplő követelményeknek és a hallgató kéri, úgy az OKJ-s bizonyítvány mellé TÜV SÜD minősítés is megszerezhető.

Ilyen OKJ bizonyítvány szerezhető (AWI minta):

Témakörök/modulok:

10163-12 Gépészeti munkabiztonság és környezetvédelem
10162-12 Gépészeti alapozó feladatok
10180-12 Hegesztés előkészítő és befejező művelete
+ Választható Hegesztési eljárás(ok):

-Volframelektródás semleges védőgázas ívhegesztő (TIG) feladatok+alumínium:

Rövidítése: AWI. Nemzetközileg a TIG (Tungsten Inert Gas) betűszót használják. Az argon védőgázas AWI-hegesztéskor a volfrám-elektród és az alapanyag között húzott ívet argon gázburok veszi körül. A gázburok hatásossága nagymértékben függ a gáz sűrűségétől és a hegesztés sebességétől (nagy hegesztési sebesség esetén az ív kiléphet a védőgáz burokból). A hegesztéshez használt volfrám elektródák porkohászati úton készülnek, az alkalmazás céljától eltérő ötvözéssel. A különböző célra készült elektródák végeit eltérő színnel jelölik meg.

– Fogyóelektródás védőgázas ívhegesztés:

A fogyóelektródás védőgázas ívhegesztésnél (MIG, vagy MAG ívhegesztésként is ismert) villamos ív jön létre a folyamatosan előtolt tömör huzalelektróda vége és a munkadarab között. Az ívet és a hegesztési ömledéket semleges (MIG eljárás), vagy aktív (MAG eljárás) gázsugár védi. Az eljárás a legtöbb anyag számára alkalmas és a hegesztőanyagok a fémek széles választékához kaphatók.

– Bevont elektródás kézi ívhegesztés:

A bevont elektródás kézi ívhegesztésnél villamos ív jön létre a fém elektróda és a munkadarab között. Az olvadt fémet az elektróda bevonatból képződő gázok védik a környezet káros hatásaitól. A szintén az elektróda bevonatból képződő salak segít eltávolítani a szennyeződéseket az olvadékból, és megszilárdulva az olvadt fém tetején védi a fémet lehűlés közben is. Az eljárást leginkább szerkezeti acélmunkáknál, hajóépítésnél és általános gépipari munkáknál, illetve helyszíni szereléseknél alkalmazzák.

– Gázhegesztés:

A gázhegesztéskor az alapfém és a hegesztőpálca anyaga egybeolvad az égőfej szájnyílásánál kialakított szúróláng hatására. A megömlött lemezszél és a hegesztőpálca anyaga egy közös hegfürdőben összekeveredik, amely megdermedés után folyamatos varratot képez.Milyen előnyök várnak Rád ebben a szegedi iskolában és ezen a tanfolyamon?

a tanfolyamon profi oktatók várnak
a gyakorlati helyet biztosítja az iskola, nincs szükség külső gyakorlatra
korszerű, gyors, a kor elvárásainak megfelelő eszközök
segítség az elhelyezkedésben
nincs és jegyzetköltség és nincs anyagköltség
Érdeklődj most tanfolyamunkra

Erre a tanfolyamra jelenleg nem tudsz jelentkezni.

Kérjük, nézz vissza később, vagy válassz másik tanfolyamot a menüből a szegedi felnőttképzők kínálatai közül.

szegedi tanfolyam